fredag 15 januari 2010

Favoritskap...

Det skrivs om favoritskap i diverse bloggar, vilket lag som skulle bära den tunga bördan (!) som favorit och de lag som skulle anses vara givna i toppen. I mitt tycke var det två lag i F som skulle mantlat den rollen. KHK och Taif! Många rankade dom högt innan säsongen. Nybro, Pantern och möjligen KIK var också tippade i topp men OIK skulle hamna någonstans i mitten....

Nu är det helt andra tider, helt plötsligt finns det inga givna favoriter i allettan, alla lag är jämna...! Men det är ju nu när alla sitter med facit i hand.
KHK höll inte måttet trots att det pumpades in pengar men Taif klarade verkligen av att bära det tippade favoritskapet och fortsätter att leverera, Nybro fick spänna musklerna i sista omgången för att klara en plats och Pantern gjorde det som har varit brukligt i flera år, att ta en topplacering med sitt samspelta lag.
Men OIK som skulle hamnat i mitten då!!?? Blev tvåa i grundserien och tog ett litet grepp i allettan i dom första omgångarna och helt plötsligt är man inte en sk. underdog längre!...märkligt vad fort det vänder! Nu är alla lag lika bra helt plötsligt, nu när man sitter med facit i hand...!

Jag tror att OIK kommer attt kämpa stenhårt för en plats bland dom fyra främsta men att säga att OIK är ett favorittippat lag är nog att gå lite för långt, OIK bygger i stora delar på ett ungt lag med spelare som är under utveckling och alla killar njuter säkert av stunden. Det är nog en stor ära för dom flesta killarna att få spela på den här nivån bland Sveriges bästa div 1 lag.
Trevlig helg nu så hörs vi snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar