fredag 8 januari 2010

Det är stabilt...

...som Dr Alban skulle sagt. Hela föreningen OIK andas positiva vindar, 14 spelare klara, tränaren kvar och en enormt kompetent ledning som vissa skulle gråta blod för om dom bara fick lära sig en gnutta av hur dom arbetar.
Annat var det för ca 1 år sen, OIK hånades av motståndaresupportrar, av en sportchef i Närke och tidningarna skrev att det var kris då en sponsor drog sig ur (Volvo) och det var en olycklig rondellkörning som grädde på moset. Vi supportrar och Olofströmare trodde aldrig att det var någon större kris, vana vid up´s and down´s och en viss turbulens. Man visste på något sätt att det kommer att fixa sig, bättre att vara undeerdog än att få bära favoritskap.

Positiva OIK!

Jag kan inte säga något annat än att jag känner en enorm stolthet över OIK, en förening som har så mycket jävlar anamma i sig och som alltid står med båda benen på jorden!

Annat läte är det hos våra länskollegor, Mörrumarna har i princip tappat hoppet och slåss för sin existens. Jag hoppas dom tar sig i kragen och klarar kontraktet i ettan för att sen till nästa säsong göra en nystart. Det krävs stora förändringar i ledningen för att klara dom målen.

KHK med sina enorma resurser och sin gigantiska publik är säsongens fiasko, spelar ingen roll om dom till slut lyckas ta sig till playoff för problemet är inte truppen. Dom kan mycket väl smita in bakvägen och gå långt. Problemet är att supportrarna och säkerligen en del sponsorer i princip kräver seger i samtliga matcher, och att KHK alltid ska leverera, en förlust kan aldrig accepteras och varje gång efter en torsk krävs att någon ska avgå och det sågas hej vilt. Det sätter en enorm press på spelare och ledare som naturligtvis läser forum och bloggar. Arbetsro skulle kunna vara ett recept för framgång.
Det finns väl ingen annan förening i Sverige som har fler läktarcoacher än KHK? Deras samlade kompetens är ändå inte i närheten av Mickes och Tobbes...

Nu biter vi ihop och ser fram emot nästa match, för OIK:s del är det ett besök av fd. allsvenska Mariestad som får göra en lång resa ner till vackra Blekinge. En spännande och oviss match som kan sluta hur som helst. OIK spelar förhoppningsvis med Elias Bjuhr imorgon och en annan som säkert ser fram emot mötet med Mariestad är Christer Andersson som lirade där förra säsongen.

3 kommentarer:

  1. http://nyheter24.se/bloggar/hockeybloggar/usa-bloggen/usabloggen-av/263043-bra-scoutat


    Uppmärksammade av kanske nätets bästa bloggare..

    SvaraRadera
  2. Nice ;) tack kompis!!

    SvaraRadera
  3. Hej på dig din gamle bloggare.

    Nu tycker iallafall jag att du har väldigt FEL i det du skriver om KHK och dess supportrar i ditt blogginlägg här.

    Självklart finns det en klick som alltid skriker, kräver avgångar och kräver seger i varje match.

    Men sådan är inte den stora massan, jag vet, jag träffar väldigt många som jag pratar hockey med varje dag.

    Problemet är att det innan säsongen var FÖRENINGEN SJÄLVA, allt från styrelse till enskilda spelare och framförallt de inom KHK som skriver på hemsidor mm.
    Det var i första läget dessa som berättade för alla hur bra detta skulle bli, och att vi skulle ta oss väldigt långt redan den här säsongen, och att vi hade serien i särklass starkaste backbesättning osv.

    De som hade lite självinsikt, tog nog inte allt detta som en sanning, men trots allt så har det sagts och en stor förväntning skruvades upp.
    Medvetet eller omedvetet.

    Nu är det ju ett faktum att man inte har levt upp till nästan något av det man lovat.
    Man tappade som bekant Allettanplatsen. Vi har spelare som underpresterar något oerhört jämfört med förväntningarna. Jag nämner inga namn här. Vi har tränare som inte får ihop laget uppenbart. Vi har en sportchef som verkar oförmögen att se behovet av ersättningsspelare vid långtidsskador. Vi har en styrelse som verkar stå vid sidan av, tittar åt ett annat håll och tycker livet är toppen. Vi kan inte göra två bra matcher efter varandra. Vi förlorar nästan alla matcher på söndagar......

    Men det är inte det värsta, det som gör mig och många andra riktigt jävla förbannade. Det är helt andra saker.

    Det är avsaknad av vilja och A T T I T Y D när man åker ut på isen. Man säger från KHK håll att så är inte fallet. Men vi som sitter högt upp och ser helheten vi ser sådant, väldigt bra dessutom. Framförallt vi som sett KHK under många säsonger.

    Det börjar redan under introt när spelarna åker in inför 3000 personer..... Redan där ser det lojt, och viljelöst ut. Inte alls den energi, och jävlarannamma som vi såg exempelvis den säsongen vi gick upp i ettan.

    På isen är man ofta passiv, det tar till och med för lång tid att åka och byta, man hänger med huvudet och gliiiiider in till båset samtidigt som motståndarna gör snabba spelvändningar. Sådan kan få vilken trogen supporter som helst att se rött.

    Jag tror det har sagts många gånger att vi (JAG) har ingen som helst problem att ta förluster... Bara man gör det på ett hedervärt sätt.... Man kämpar för laget i 60 minuter. Man åker skridskor, man smäller på, tappar man en puck så försöker man erövra den igen istället för att åka och byta och man ger fan i att söka burskydd inför VARJE uppspel.

    Det är detta som vi som ser KHK varje match saknar, och det är det som gör att det byggs upp en frustration som tar sig uttryck i "byt tränare", "byt spelare" gång på gång.

    Det är då NI ANDRA som sitter bredvid och bara läser matchreferat tycker att vi är "dumma i huvudet" som blir förbannade efter varje förlust. Men här har ni ett försök till att förklara detta.


    Sammanfattningsvis: Om vi fick se ett KHK som ger allt i varje match, så har vi inga problem med att ta förluster... Så enkelt är det!


    Det blev en lång kommentar, du får gärna lyfta upp det som ett gästinlägg om du vill istället.

    MVH / Hockeybloggaren

    SvaraRadera