lördag 13 mars 2010

The Untouchable Steelers

Vilken härlig kamp och vilken grym stämmning i hallen!
Huddinge var ett riktigt bra lag med mängder av spelare som skulle kunnat avgöra till Huddinges fördel om det inte var så att dom mötte OIK Steelers i går eftermiddag. OIK spelar en otroligt effektiv hockey för tillfället och det märks att det är hockeyglädje i varje spelare. En spelare som Bejmar, en egen produkt som kommer in och fullständigt äger backplats, Jesper Olsson är en annan som visar att han är en bra och grym back som förtjänar ett extra omnämnande men även resten av backarna såg stabila ut, lite orolig bara när #39 drar iväg några indianare.

Dennis i mål ägde matchen i matchen mellan målvakterna. Han var omutbar.

På forwardsidan kan vi konstatera att vi har fyra kompletta kedjor, alla med olika egenskaper man varje kedja har förmågan att kunna sätta press på motståndarna. Det är OIK:s annfallspel som maler ner motståndet i match efter match.Huddinge hade enorma problem att matcha OIK:s anfall. Men det ska tilläggas att Huddinge spelade också ett riktigt fint spel och att det var många lirare i laget men man såg en viss frustration i ögonen på spelarna när det blev baklängesmål eller när dom inte fick in trissan. Dom är nog inte vana att möta motstånd från deras serie.

Sen kan vi inte glömma bort tränarparet  som är ödmjuka och samtidigt tydliga i sitt sätt att agera både vid rinken och förmodligen också utanför matchandet. Det märks bla. tydligt i Söderströms "poetiska" inlägg på hemsidan.

Läste lite på Huddinges sidor på nätet där Huddingetränaren vill favoritisera OIK då han anser att OIK-spelarna är heltidsproffs som får träna två gånger om dagen och ingen har ett arbete vid sidan om...;)

Noterade också att det var lite dålig mediabevakning av matchen, på blt.se fanns inte ett jota på förstasidan om "kvalfeber" eller dylikt och sydöstrans websida var inte heller den mycket bättre.
Noterade också att han den gänglige och lite släpige truckföraren och BLT-bloggaren Martin Magnusson (han som Vito kallar Martin Martinsson trots att dom "känner" varandra) spatserade runt i hallen, tyckte han gav ett lite förvirrat och sömnigt intryck. Undrar vad han kommer att skriva i sin blogg...

En riktigt bra publiksiffra men var det verkligen över 2000? Möjligt...själv lyckades jag övertala min hustru och även mitt ex. med sina småknoddar att haka på. Dom är för övrigt Stockholmare men dom hejade inte på Huddinge;)
Klacken var naturligtvis bra men jag förstår inte varför det ska vara så svårt att applådera på bortasektionen (som bara var OIK:are) och att det krävs en fd. klackledare för att det ska bli lite stämmning. Musiken från sponsorläktaren var för övrigt kanon.

LG på måndag har jag hört och det kan bli riktigt bra då Björkängshallen har en bra uppkoppling till internet. Man får väl stänga av ljudet och lyssna på musik istället...

Noterar också att ingen av dom lagen som vilat 17 dagar vann igår. Mest märkligt var resultatet 11-0 som Nybro krossade Kiruna med, hur är det möjligt?? Pinsamt tycker jag och med en sån torsk oavsett kommande resultat förtjänar man inte att gå vidare, det är inte bra för hockeyn.
Taif darrar inför måndagen...det kan bli brakfiasko och naturligtvis är det uppehållets fel!? Vi får se om dom reser sig på måndag...
Asplöven slog Enköping...vet inte ett skit om dom men kan konstatera att ett av dom lagen kommer att spela i kvalserien. Bra eller dåligt? Rättvist eller orättvist?

1 kommentar:

  1. Håller med såg ut som om han precis vaknat

    SvaraRadera